OpenAI Stelt Lancering van Verleidelijk ChatGPT Stemassistenten Uit

OpenAI Stelt Lancering van Verleidelijk ChatGPT Stemassistenten Uit



OpenAI Stelt Lancering van Verleidelijke ChatGPT Voice Assistants Uit - Hier Is Waarom


OpenAI heeft eindelijk een update gegeven over de geavanceerde Voice Mode van ChatGPT, die werd gepresenteerd tijdens de Spring Update. Aanvankelijk gepland voor een beperkte groep ChatGPT Plus-gebruikers eind juni, heeft het bedrijf de lancering met een maand uitgesteld om te zorgen dat deze aan de hoge normen voldoet.


ChatGPT Voice wordt voor iedereen gelanceerd: Wat doet het?


Greg Brockman, medestichter van OpenAI, die onlangs opnieuw werd geïntroduceerd, kondigde aan dat ChatGPT Voice gratis beschikbaar zal zijn voor alle gebruikers. De lancering van deze verleidelijke stemassistenten is echter uitgesteld tot de herfst voor de meeste gebruikers. Dus als je deze zomer had gehoopt om met een van deze boeiende AI-stemassistenten te communiceren, zul je nog even moeten wachten.


Het bedrijf kondigde op dinsdag aan dat de "advanced Voice Mode"-functie meer tijd nodig heeft om te voldoen aan de lanceringsnormen. Aanvankelijk zal de functie worden geïntroduceerd bij een kleine groep gebruikers voor feedback, waarna het plan is om deze later dit jaar uit te rollen naar alle betalende ChatGPT-klanten.


Momenteel werkt OpenAI aan het verbeteren van het vermogen van het model om specifieke soorten inhoud te detecteren en beheren. Bovendien richten ze zich op het verbeteren van de gebruikerservaring en het voorbereiden van hun infrastructuur om miljoenen interacties in real-time te verwerken.


De uitrolstrategie zal beginnen met een klein aantal alfa-gebruikers om initiële feedback te verzamelen. Plannen om de toegang uit te breiden naar alle Plus-gebruikers tegen de herfst zijn afhankelijk van het voldoen aan strenge veiligheids- en betrouwbaarheidscriteria. OpenAI werkt ook aan aparte ontwikkelingen voor nieuwe video- en schermdelingsfuncties, met updates over tijdlijnen die nog volgen.


Verbeteringen in dynamische en natuurlijke interacties


ChatGPT's geavanceerde Voice Mode streeft ernaar meer dynamische en natuurlijke interacties mogelijk te maken, waardoor AI naar real-time conversatiecapaciteiten evolueert. OpenAI blijft toegewijd aan het doordacht en effectief leveren van deze verbeteringen.


De beslissing van OpenAI om de release van zijn geavanceerde ChatGPT-stemassistenten tot de herfst uit te stellen, onderstreept hun toewijding aan het waarborgen van hoge prestaties en gebruikersveiligheid. Hoewel dit uitstel teleurstellend kan zijn voor degenen die deze innovatieve tools deze zomer wilden gebruiken, benadrukt dit OpenAI's engagement om hun capaciteiten te verfijnen.


Door prioriteit te geven aan verbeteringen in inhoudsfiltering, gebruikerservaring en schaalbaarheid, streeft OpenAI ernaar een naadlozere en responsievere AI-interactie te bieden.


Juridische uitdagingen rond OpenAI's Sky Voice Demo


Sinds 2023 bevat ChatGPT stemmogelijkheden. Echter, OpenAI presenteerde onlangs een verbeterde versie die velen verbaasde met zijn opmerkelijk menselijke kenmerken, wat vergelijkingen opriep met Samantha, de verleidelijke stemassistent gespeeld door Scarlett Johansson in de 2013 film "Her".


Na de presentatie bekritiseerde Johansson OpenAI publiekelijk en beweerde dat de technologie haar stem zonder toestemming had gerepliceerd, ondanks de ontkenning van het bedrijf dat haar stem was gebruikt.


Ze zei dat ze haar advocaten had ingeschakeld om OpenAI om opheldering te vragen over hoe de Sky-stem was gemaakt. De actrice merkte op dat OpenAI haar eerder had benaderd om haar stem te leveren voor de assistent, een voorstel dat ze had afgewezen.


OpenAI stond erop dat Sky's stem niet opzettelijk naar Johansson was gemodelleerd, maar deze verklaring kan het bedrijf mogelijk niet beschermen tegen juridische gevolgen.


OpenAI CEO Sam Altman zou onbedoeld de situatie kunnen hebben verergerd. Tijdens een onlangs gehouden bedrijfsevenement, plaatste Altman cryptisch het woord "her" op X, dat leek te hinten naar de gelijkenis tussen de demo en het personage uit de film.

 

Terug naar blog